top of page

Veľkorysý priestor – príjemné zmeny – nové riešenia

Aktualizováno: 25. 4. 2023

V našom ďalšom návrhu rekonštrukcie sme spájali dva susediace byty do jedného. Vznikol tak päťizbový byt s celkovou úžitkovou plochou 135 m². Veľkorysé!


Pomocou tejto rekonštrukcie sme sa snažili majiteľom priniesť príjemné zmeny aj efektívne riešenia. Pôvodné byty boli síce funkčné, ale potrebovali prerozdeliť priestor, trochu zjemniť farby a tak trochu aj zmodernizovať. Naše riešenie spojený byt v prvom rade presvetlilo. Zmena z výrazných a tmavších farieb bytu len a len pomohla. Celý priestor sa odrazu zdá byť väčší, priestrannejší, jednoducho - dá sa v ňom voľne nadýchnuť. Doplnený dekor – drevo a mramor sme zvolili v jemných, nerušivých farbách. Čierne doplnky v kuchyni – drez, sanita, spotrebiče a svietidlá - pôsobia efektne a moderne.


Niekedy je potrebný väčší zásah, aby ste docielili požadovanú zmenu. V tomto prípade bolo veľkou zmenou už samotné spojenie dvoch bytových jednotiek do jednej. Väčším zásahom tu bolo aj zbúranie šiestich priečok a vybudovanie šiestich nových na iných miestach. Búrala sa dokonca aj nosná priečka, takže bol potrebný statický posudok. „Prerábkou“ tak vznikli 4 samostatné izby, jedna pôvodná kuchyňa sa zmenila na nový šatník a vytvorili sme aj jeden veľký, presvetlený, otvorený priestor, ktorý vznikol spojením obývačky a kuchyne.


Pôvodný stav

Niekedy zasa stačí zmeniť len drobnosť a priestor pôsobí úplne inak. Napríklad zmena lustra, lampy alebo malého fotorámiku dokáže spraviť príjemnú zmenu. My sme vsadili na kombináciu malých i veľkých zmien. Za nás je táto zmena veľmi pozitívna a príjemná 😊


Autor štúdie: Jozef Perichta




22 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page