top of page

O krok bližšie k cieľu

Aktualizováno: 4. 4. 2023

Realizáciu nášho návrhu projektu v Detve sledujeme už nejaký čas. Aktuálne vám predstavujeme ďalší postup prác, vďaka ktorým je náš klient opäť o krok bližšie k svojmu cieľu – k hotovému domu. Odhadovaný čas na dokončovacie práce je ešte zhruba päť mesiacov, takže koncom leta by sme vám mohli predstaviť „finálny produkt“.


Atypicky lomený dom s orientáciou na západ je postavený z CLT-panelov. Zateplenie tvorí drevovláknitá izolácia, ktorá nielenže zabráni úniku tepla zvnútra domu, ale zároveň uchráni vnútorný priestor pred prehrievaním. Kúrenie riešené tepelným čerpadlom spolu s riadeným vetraním rekuperáciou poskytne majiteľom vysoký štandard s minimálnou požiadavkou na údržbu a starostlivosť. A práve o vykurovaní bude dnes reč, pretože ďalším krokom realizácie bolo uloženie vykurovacích trubiek na podlahy celého domu. Spálňa, tri detské izby, dve kúpeľne, kuchyňa s jedálňou, obývacia izba, komora a technická miestnosť – každá z týchto miestností v dome dostala svoju trubkovú „vizáž“ 😊 hoci nie nadlho, pretože čoskoro už budú podlahy zaliate betónom a pripravené na položenie finálnych podláh. Pod stropom vidíme rekuperačné rúry, ktoré ešte zakryje pekný drevený strop.


Od našej poslednej návštevy na stavbe už pribudli aj drevenohliníkové okná MINTAL integral a pripomeňme, že za samotnou realizáciou stavby stojí firma HOLZHAUS.

Krok za krokom sa náš klient približuje k hotovému domu, na ktorý sa už teraz tešíme a určite vám ho predstavíme.


Autorka štúdie: Mirka Tornyosová





76 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page